
Günaydın sevgili dostlar yeni haftaniz mutluluklarla geçsin 😊 bereketli sofralariniz olsun inşallah 🌷 Gün mevsimi başladığından dolayı sizler için en pratik, lezzetli, az malzemeli tarifler yapmaya çalışıyorum☺ umarım memnunsunuzdur. Fikirlerinizi bekliyorum😉 Yine kolay ve lezzetlimi lezzetli bir tarif kokusu bile muhteşem😊 PUDINGLİ ŞEFTALİLİ KEK 1 poşet sade puding (üzerinde yazan miktar sütten bir bardak eksik kullanarak pisirilecek) 3 yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 portakal veya limon kabuğu rendesi 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı nişasta 2 su bardağı un Hazır şeftali kompostosu ( siz tazesinide ikiye bölüp kabugunu soyun 1 bardak su ve2 yemek kaşığı şeker ekleyip 15 dakika kaynatirsaniz olur.daha sonra dilimlersiniz soguyunca😉) Tarçın YAPILIŞI Önce pudingi pişiriyoruz. Yumurta ve şekeri krema kivamina gelinceye kadar mikser ile çırpıyoruz. Sırasıyla yagi, sütü ilave edip karıştırın. Portakal kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Nişastayı ve unu ekleyerek el çırpıcısı ile hep aynı yönde ve yavaş yavaş karıştırıp icine yağlı kağıt yerlestirdiginiz kek kalibina bosaltiyoruz. Üzerine pudingi yayiyoruz. Dilimledigimiz seftalileri dizip önceden ısıtılmış 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Şeftaliler ve puding alta çökmüş olacak telaş yapmayın istedigimiz bu zaten😀 Keki firindan cikartmadan kalan seftalileri de cabucak kekin üzerine dizip tarçın serpiyoruz üzerlerine ve hemen firinin kapagini kapatiyoruz. Firini önce 160 a 20 dakika sonra 150 düşürüp toplamda 1 saat 10 dakika tutuyoruz. Tabi firinlar farklilik gösterebilir. Bu şekilde ankastre firinlari kasediyorum. Eger davul firin veya diger firinlardan kullaniyorsaniz ayarini siz daha iyi bilirsiniz tabii ki süreyi ona göre ayarlayabilirsiniz. Keki firindan cikardiktan sonra soguyuncaya kadar ellemeyin lütfen ilk sıcaklığı cikinca buzdolabina kaldirabilirsiniz. Afiyetler olsun. Ellerinize sağlık şimdiden 😊🌹🌹🌹
PUDINGLİ ŞEFTALİLİ KEK - YouTube |
7 Likes | 7 Dislikes |
277 views views | 92,043 followers |
How-to & Style | Upload TimePublished on 11 Oct 2016 |
Không có nhận xét nào:
Đăng nhận xét